keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Berlin

Olin maaliskuun alussa siskoni ja äitini kanssa Berliinissä. Löysimme jonkun huippuhyvän tarjouksen (ja tietääkseni Berliinissä hotellit ovat muutenkin halpoja) ja majailimme 3 yön aikana 5 tähden hotellissa, normaalin 3 tähden hotellin hintaan. XD Hotellihuone ei ehkä normaalin 5 tähden standardin mukaan ollut kummoinen, mutta palvelu oli mainiota ja me ainakin viihdyimme.





Ok, ehkä nämä hotellikuvat riittävät tältä erää...

Aamupalaa Starbucksissa. Minä normivaatteissa. :D

Kuten ehkä olette huomanneet, on minulla tapana kuvata kaiken syömiseni, eikä Berliininmatka ole poikkeus. Välillä kuvaaminen unohtui kun oli niin nälkä. XD Ulkomailla tulee aina syötyä kaikkea jännää. :D

Söin melko kasvispainotteisesti koko matkan (paitsi höm, tuo hampurilainen..), jee hyvä minä. :D

Jälkkärikollaasi. Chocolate chip cookie, superhyvä cupcake, vohveli sekä mehujäänostalgiaa lapsuudesta. Rakastin näitä shotseja (Suomessa niiden nimi oli mielestäni Solero shots), ja niitä on tulossa vihdoinkin myyntiin taas Suomeenkin, jippii!

Söimme Hard Rock Cafessa, jossa sattumoisin törmäsimme suomalaiseen tarjoilijaan! Puhuimme hänelle englantia aluksi, mutta jostain syystä hän älysi kysyä että olemmeko Suomesta. XD Mikäköhän meissä oli niin selvää suomalaista...

Nipin napin toisesta maailmansodasta säästynyt kirkko. Vain pieni osa siitä oli avoinna yleisölle rakennustöiden takia.



Kävimme myös Charlottenburgin linnassa, joka on kuin pienempi versio Versaillesista. :D Ihania huoneita ja kiehtovaa historiaa. Linnassa piti maksaa erikseen kuvaamisesta, joten kaivoin netin syövereistä muutaman kuvan lempihuoneistani (kuvia oli yllättävän vaikea löytää). 

Tämä sali oli ihan törkeän hieno. Minttua, vaaleanpunaista ja kultaa! Kyllä kelpaisi kestittää vieraita tällaisessa. :D (Kuva täältä)

Kokonainen huone täynnä aasialaista porsliinia. (Kuva tumbrlsta)

(Kuva täältä)

Linnassa oli myös monta seinää vuorattuna erilaisilla rokokootyylisillä maalauksilla. Linnassa on kaksi siipeä johon voi ostaa erikseen liput tai yhteislipun, suosittelen etenkin uuden siiven katsastamista.

Itäpuolen harmaita betonitaloja oli kivasti piristetty maalauksilla.


Kävimme jossain valtavan isossa kaupassa joka möi pelkkiä joulukoristeita...



Kaksi identtistä kirkkoa.


Eläintarhan sisäänkäynti.

Arkkitektuuri oli aika mielenkiintoista, vanhoja ja huippumoderneja rakennuksia surutta vieri vieressä.






Brandenburger Tor.


Cupcakes, omnom!

Kuva Katasta joka ottaa kuvan Katasta joka ottaa kuvan Katasta jne...

Ostoksia:
Jewel pet avaimenperä mäkkärin Happy Mealista. XD En voinut vastustaa Happy Mealin ostamista kun näin että leluina oli näitä Sanrion söpöläisiä... :D Kuvassa myös söpö kokoelma kynsilakkoja ja nättejä nenäliinoja.

Hello Kitty leivontavuoka, kaksi kehystä ja vuoden 2012 helmikuun Kera. Ostin myös tavistyylisen takin. 

Summa sumarum, Berliini oli jännä kaupunki jossa riitti nähtävää ja en pistäisi pahitteeksi jos pääsisin sinne uudestaan. :D 

11 kommenttia:

  1. Näyttipäs mukavalta reissulta! :)

    VastaaPoista
  2. Oh, you were in Berlin? I live there ^__^
    Hope you had a lot of fun!

    VastaaPoista
  3. Söpöjä ostoksia. Reissu oli varmasti hauska! :)

    VastaaPoista
  4. Nyt menee kohta hermot! Kirjoitin äsken puhelimella pitkän kommentin, koska koneen firefox ei suostunut puolen tunnin yrityksen jälkeen toimimaan, ja nyt tämä teki jotain FFFFFFFFFFUUUUUUUU miksi pitää olla niin vaikeata?

    Mutta tarkoitukseni oli sanoa, että Keisari Vilhelmin muistokirkko, joka siis tosiaan tuhoutui toisessa maailmansodassa, jätettiin sellaiseksi, ja sen viereen rakennettiin uusi, moderni kirkko. Vanhoja raunioita tullaan siis tuskin korjaamaan sellaisiksi, kuin ne joskus olivat. En ole koskaan itse Berliinissä käynyt, mutta kuvista katsottuna uusi osa ei näytä mitenkään kauniilta. En ymmärrä nykyajan kirkkoja. :<

    Ps. Toiset suomalaiset tunnistaa ulkomailla aina, aina!

    VastaaPoista
  5. Onko nuo sinun kengät jotka sulla on tossa yhessä kuvassa nii Baby Cham merkkiset ? Näyttää vähän sen merkkisiltä.

    VastaaPoista
  6. Heecaroo: Oli kyl tosi kivaa! :D

    Tetsu: I did! Berlin is a very interesting city.

    Numbercut: Oli kyllä joo. :D

    Usudas: Oivoi. D: Ainakin yksi kommentti tuli perille! :D

    Joo meidänkin tietojen mukaan kyseinen kirkko olisi jätetty sellaisekseen. Nyt se valitettavasti oli pressujen peittämänä (taisivat korjata jotain, ehkä siellä oli sortumisvaara?) ja ulkopuolelta ei siis saanut otettua kuvia siitä. Sisälle pääsi vain pieneen osioon. :< Se uusi betonilasikirkkohöskä sen vieressä oli kyllä aika ruma ja psykedeelinen..

    Bee: Babychamithan ne on, oikeessa olet. :D

    VastaaPoista
  7. Oii lähen itekkin huomenna Berliiniin ja innostus vaan kasvaa kokoajan :D Vois jopa päästä ensimmäistä kertaa elämässäni Starbucksiin, jos löydän sellasen.

    VastaaPoista
  8. Roosa: Mukavaa matkaa! :D Toivottavasti törmäät Starbucksiin.

    VastaaPoista
  9. Oi kun sulla on näyttänyt olleen kivaa. ^^
    Ja mulla on sama probleema nuitten happy mealien kanssa. XD
    Viimeksikkin kun oli my little poneja niin pakkohan mun oli. Mutta toi avaimenperä on kyllä söpö. :D

    VastaaPoista
  10. FullMoon: Oli kyllä kivaa. :D Tuolla oli samaan aikaan jewelpetejä ja pokemoneja (Suomessahan oli poneja ja pokemoneja samaan aikaan, muistaakseni), joten en osannut valita otanko pikachun kaverille vai jewelpetin itselleni. Onneks ongelma ratkesi sillä että pikachuja ei enää ollut. :D

    VastaaPoista
  11. Niinhän niitä oli pokemoneja ja poneja täällä Suomessa. ^^
    Onneksi ongelmasi ratkesi niinkin helposti. ;)

    VastaaPoista